torsdag 13. mars 2008

FILMANNMELDELSE "Mannen som elsket Yngve"



Filmen foregår i Bergen i 1989. Det er denne tiden Berlin- muren ble revet ned. Filmen handler om en gutt som heter Jarle Klepp. Han går mest sannsynlig på videregående i 1 eller 2 klasse. Han er an normal gutt som er lei av livet og ikke skjønner hvorfor han er på født. Men på en klassetur møter han Helge, og de blir gode venner. Tre måneder etter starter de et band sammen og Jarle blir sammen med en jente han har siklet etter lenge som heter Katrine. Alt er helt fantastisk, de har et bra forhold og bandet går veldig bra. En dag så starter det en ny gutt i klassen som heter Yngve. Jarle får med en gang en spesiell følelse inni seg. Han blir forvirret og skjønner ikke hvorfor han oppfører seg som han gjør. Han blir mer kjent med denne gutten og de spiller tennis sammen. Jarle glir lenger og lenger bort fra kjæresten og vennene. Moren mister jobben og han bryter avtaler. Dette bestemmer Jarle at det skal bli en slutt på og ting ordner seg igjen.



Så på en fest etter en spillejobb så setter Yngve på en kjærlighets sang som Jarle har spilt inn og gitt til han. Jarle ble drit sur, og kjefter og slår til Yngve. Midt i dette hvisker Jarle at han elsker Yngve, og får det samme tilbake. Men slår til han etter det igjen. Yngve løper gråtende ut fra festen, og hopper fra en bro for å prøve å ta livet av seg. Han overlevde dette og havner på et psykiatrisk hjem. På samme festen hadde Jarle drukket seg full og hatt sex med en annen jente. Dette oppdager Katrine og hun slår opp med han. Filmen ender med at Jarle drar for å besøke Yngve på sykehjemmet og de snakker og kysser hverandre. Helt på slutten får man et lite tilbake blikk fra den gangen Jarle og bestevennen Helge snakket med Katrine første gangen.

Jeg syntes denne filmen var veldig fin. Man får ett innblikk i hvordan noen gutter kan oppleve å ha forskjellige følelser og ikke være sikre på seg selv. Man får innblikk i mange forskjellige forhold. Mor – sønn, far – sønn, venner, og kjærester. Dette gjør filmen mer livlig og realistisk. Jeg syns filmen var spennende og interessant, jeg anbefaler folk å se den, fordi den er veldig virkelig. Det er en del humor i det også, og jeg lo godt flere ganger. Hvis jeg skal gi den et terningkast så sier jeg 5.

1 kommentar:

Anders sa...

Du skriver at filmen foregår i Bergen. Dette er feil. Filmen foregår i Stavanger, og det er flere ting som beviser dette. Bl. annet går Jarle på Kongsgård (Stavanger Katedralskole) og når Jarle og Helge skal kjøpe pot går de til Storhaug som er en bydel i Stavanger.

Bortsett fra denne ene feilen, takk for en god filmanmeldelse